Книголандия
Страницата на хумориста Весел Цанков
Блог класация

Та значи

Какво значи?

Ами една моя статия от преди доста време се появи на едно странно място

Със сменено заглавие на шльокавица. То целият сайт е на шльокавица всъщност, освен съдържанието на статиите, които може би също като моята са „клъвнати“ от някъде.

Именно – може би са копирани, защото няма линкове към източника.
За моята статия си пише ясно какви са условията за копиране – общо взето са прости – иска се само един линк към източника.
Е, поне другите линкове вътре в текста са запазени, та може да се разбере, от къде идва цялата работа, така че ще тълкувам случката като 3/4-и нарушение на лицензa.

А на „автора“ на сайта препоръчвам, да спазва изсикванията на авторите, които публикува. Иначе няма нищо лошо в създаването на поредният сайт, препубликуващ чужда информация. Ако се прави според изискванията на авторите, естествено. (Всъщност, като гледам сайта ме глождят едни съмнения относно възрастта на създателя му, за това няма да му се сърдя 🙂 )

И ето какъв парадокс се получава при такова копиране, без уточняване на детайлите – в статията пожелавам успех на едно списание, което вече не съществува за съжаление – българското издание на „Вокруг света“ . Статията излиза като „нова“ във въпросния сайт и току виж, някой тръгнал да търси списанието, с мисълта, че е съвсем ново.

Уви, научно-популярно издание у нас не може да вирее. Може би екипът на списанието не го беше рекламирал достатъчно – оказа се, че малко хора знаят за него, но фактът си е факт – едно много добро издание не можа да просъществува повече от година.

Сподели

16 коментара Та значи

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud