Последни коментари

Книголандия
Страницата на хумориста Весел Цанков
Блог класация

Архив

Социалистическият модел

Когато става въпрос в разговори за конкуренция и пазарна икономика, често чувам и от много интелигентни и по принцип умеещи да мислят хора подобни разсъждения: „Не може ли да се сложат добри специалисти, които да ръководят нещата?“ Когато спомена свободна конкуренция, стремеж да излезеш пред другите, антимонополни закони, някакси го пропускат покрай ушите си и […]

Homo ?

Homo на латински означава човек. Който се е надявал да прочете нещо свързано със старогръцкото значение на думата, може да пропусне текста нататък.

Както вече уточних аз принадлежа към породата Homo Sapiens Neanderthalensis, докато обкръжаващите ме екземпляри величаят себе си с гордото Homo Sapiens Sapiens, или ще рече разумен на квадрат?

Питам се, колко ли […]

Когато се претъркули колата…

Григор е пуснал едно шеговито клипче, което по скромното ми мнение трябва да се види от колкото може повече хора.

Та всеки, след като се посмее, да се позамисли следващият път преди да каже:

„Аз няма да гласувам/ходя по митинги/участвам в подписки/имам собствено мнение/мисля“

ПП:

А грешка, откривател на находката била Сами!

Приказка за нÀуката

Както писах в предишния пост, след като армията беше обявена за ненужна и имотите ѝ бяха разграбени, идва ред на БАН.

Както министърът каза, от БАН нямало нужда, науката се правела на други места. Наскачаха разни хора да показват статистики – колко публикации имало, колко патента, ама народът не се вързва! Средностатистическият булгаристанец, здраво стъпил […]

11.06.2008 – Mark Knopfler

Хубав пролетен ден. Слънчево и топло, но не горещо. Оживление около НДК. Разглежаме изложбата на „моста на влюбените“, както видях, че го пишат от известно време и се отправяме към входа.

В 19,45 седим пред вратата на залата. Вътре се чува, че саундчекът още не е приключил. Почти в 20 часа вратите най-после са отворени. […]

Далаверинг къмпани

Миналият четвъртък ми се наложи да мина през градинката до Народното събрание. Неочаквано там заварих сбирка на еколози. Поостанах малко, ако бях разбрал за събитието по-рано, щях да си планирам деня така, че да поседя там по-дълго, но това са подробности.

Една от темите, които ораторите застъпваха, беше наказателната процедура срещу България заради екомрежата „Натура […]

Изпростяваме бавно…

Вижте това, но предупреждавам, никак няма да ви стане приятно, освен ако не сте със „специални“ наклонности.

Насилието е гнусно, но най ме потресе, как останалите келеши се мотаят наоколо и снимат, явно доволни от „представлението“.

Оптимистът Longanlon казва, че няма място за паника, че още Аристотел се е вайкал, че младото поколение изпростява.

Съгласен […]