Да съсипем България!

Вкъщи често става “Дядовата ръкавичка”. Идват приятели по работа в София и отсядат у нас. С един от тях обичахме в събота, преди да си тръгне да седнем на терасата в едно близко кафене, и да си приказваме надълго, загледани в красивата гледка към Витоша. Сега заведението си е там, но от теарасата се виждат други планини – много по близки, не толкова високи, сиви. Tотално закриват всякакъв изглед на повече от 20 метра. Ние сме жители на мегаполиса. Той е околната ни среда. Разни планини, поточета и горички нямат място в него. Който иска гора – има си “National geographic” – да гледа там!

На 28-и септември, пред НДК пя Глен Хюз. Човекът и друг път е казвал, че харесва природата в България. На концерта, наколко пъти се обраща да коментира прекрасната гледка, която се откриваше към Витоша точно зад сцената. Гледай, Глен! Дано България да изглежда така в спомените ти. Ако пак дойдеш у нас, следващият път може да не можеш да видиш Витоша сред новоизрасналите бетонни гори. А може пък да ти хареса тогава повече?

Походът срещу природата напредва успешно и в Рила – при Паничище се сече яко, скоро “благата” на цивилизацията лесно ще стигнат до седемте езера с лифта и новите пътища, които се строят там. Уютната гледка на разхвърляни торбички, смачкани опаковки и счупени бутилки няма да липсва на никого вече. Човек ще се чувста като у дома си сред тая пустош.
Баско вече е добре бетонирано, бетонната джунгла пълзи бодро по морския бряг.
Някакви битници и наркомани се опитвали да я спрат, че да има къде да си правят оргиите. Ще спрат те, ама…
Други щели да правят уики. Ми правете бе, за кучетата и кервана не сте ли чували?!

Джоуи ди Майо и Джон Лоутън много харесали природата около Каварна и щели да си купувт къщи там. Тъкмо – около техните къщи няма да се строи, ще остане малко природа и който иска да я гледа – има си предавания “Как живеят звездите” – телевизията да не е измислена за аборигените! На останалата част от брега – хотели.

Ама нямало кой да идва в хотелите – те туристите били виждали хотели, идвали заради природата.
ШШШШШШШТ!!!
Хората имат да “усвояват” пари! После ще мислим за туристите!

Ще питате, защо подяволите съм сложил такова заглавие на поста? Ми не е ли ясно – това явно е перспективата, директивата и априлската , опа извинявам се, главната линия, както и преди съм писал, и тук, да речем. Може и на моменти да съм се отклонил от нея, но обещавам тврдо и с Димитровски плам (какво, пак ли сбърках нещо?) да я следвам и да не допускам повече отклонения!

Ето, още сега, завършвам поста и вземам триона, да отрежа това гнусно дърво пред входа – ще освободя място за паркиране на поне две коли още!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *