Законотворец

Като ровичках насам-натам из “блогосферата” , по време на отрязък от работното ми време, което “кръстих” свободно и го посветих на шляене из виртуалната реалност, попаднах на един много добър пост по повод поправката в Наказателния кодекс, касаещ разпространението на порнография в Интернет.

Longanlon добре е обосновал безумието на въпросния чл. 159 ал.1 от НК, а в коментарите са изяснени и икономическите интереси, които седят зад този шедьовър на законотворческата мисъл.

Но този забележителн параграф ме амбицира да пробвам силите си на законотворческото поприще. По-късно ще мисля за набавяне на необходимите средства за рушвети и завързване на подходящи “връзки”, които да ме наредят в редиците на ковачите на закони.

Най-напред реших да потренирам, защото веднъж озовал се в тази среда, да не се окажа неподготвен и неспособен да отговоря на изискванията:

Законопроект – Забрана чесането на скротума

Забранява се чесането на скротума, представляващо неприличен, неприемлив и несъвместим с обществения морал акт, изобразяващ открито сексуално поведение и съдържащ високо ниво на обществена опасност. Чесането по скротума в близост до деца, или снимки на такива може да доведе до склонност към педофилия и открито антисоциално поведение!

Призовават се лицата, извършили волно или неволно такъв антисоциален акт да се самонакажат чрез самообесване.
Те са длъжни да закупят въже и сапун, като с това ще спомогнат за подобряване икономиката на Републиката, да направят клуп (примка) с предварително натърканото със сапун въже, и да се обесят на чучура на балкона. Ако балконът е саниран и не разполага с чучур, да ползват чучура на най-близкия несаниран такъв!

За лицата от женски пол за противообществен се счита актът на чесане по всички части ня тялото, понеже при тях всички са ерогенни зони.

Лицата, неизпълнили изизскването за самонаказване се наказват чрез тежък психически тормоз – гледане на хард-порно в продължение на 12 часа със завързани крайници. Разноските за порнокасетата се поемат от наказаното лице.

Ето един макет на законопроект.
Така, след лека поправка и донагласяне, подобен “законопроект” може да застане зад конкретен икономически интерес и да работи “на ползу джобу”.

4 thoughts on “Законотворец

  1. Longanlon

    хахахахаха човече, сгъна ме от смях!

    Подобен стил на писане, в който чрез подобни предложения се изобличава абсурдността на много закони има в знаменателната книга “Приключенията на Джонатан Гълибъл”:
    http://oshte.info/libertarium/jonathanbg/book/02.htm

  2. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Blog Archive » Е, НЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *