За кон 2

Днес изпълнението на една полицейска кола ми припомни тоя ми пост от “младите” ми блогърски години.

Конкретно, колата потегли без мигач точно пред идващият автобус 86. Автобусът почти се качи отгоре й, защастие успя да спре. После демонстративно бавно полицаите пълзяха напред, непозволявайки на автобуса да стигне до близката спирка.

Най-накрая пак без мигач завиха в първата пресечка вляво, тогава вече ускориха, принуждавайки няколко пешеходеца да притичат.

Не се сетих да запиша номера на колата, но ако някой шеф в МВР прояви интерес, не би било трудно да открие, коя кола е била в 8 и 20 точно на ул. “Народни будители”, идвайки от посока “Илиянци”.

Не че някой ще се заинтересува, или ще си направи труда да търси сметка на нарушителите.
Защото в случая полицаите неколкократно нарушиха закона за движение по пътищата.

(Да отбележа, колата беше без запалени сигнални светлини, така че би трябвало да спазва всички правила, които се отнасят и за останалите).

Та господата управляващи, ако действително желаеха да променят нещо в държавата, би трябвало да започнат със спазването на законите. И то най-напред да се спазват законите от тези, които следят за спазването на законите. Като да речем, полицаите.

Или съдиите и прокурорите. Или министрите.

Арестите на бивши минстри, може да има някакво значение, но по-важен е контролът над сега действащите.

А разните циркови изпълнения – “легни”, “падни”, “направи 100 лицеви опори” и т.н. пред камера са меко казано излишни. И безполезни. Ще си спестя по-твърдия изказ. За сега.

Но явно целта е да се осигурят на населението зрелища, които да изглеждат достатъчно убедителни. А за реда в държавата и за бюджета, и за разни други дреболии, като да речем здравеопазване или образование, кого го е грижа.

И най-успешно се имитира дейност. Както пише в e-vestnik

Но вместо да уплаши контабандистите и наркодилърите, които генерират най-мръсните пари, с които пък се плаща на полиция, съдебна система и т. н., Борисов най-много атакува лекарите, инфраструктурните проекти, министър, който доставил нещо си. Дали някой министър ще се осмели да предложи инфраструктурен проект вече?

ПП
Ето още по темата, точно на място, на което се натъкнах току що:
Полицейско-бабаитска комедия в две действия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *