Любэ – 18-и август 2009 Каварна

Най-хубавите решения идват спонтанно.
Така и на чаша кафе в центъра на Търговище, Иван (Иване, пак те има в Интернет 😉 ) спомена, че научил за концерта на Любэ. Внезапно решихме да не го пропуснем. И така към 17 часа вече устремно напредвахме към Каварна.

До сега Любэ идваха няколко пъти в България, но все ги изпусках. Този път успях да ги видя наживо.

За съжаление, никога вече няма да можем да ги видим в пълен състав, след като Анатолий Кулешов загина на 19.04.2009.

Аз даже бях учуден, че толкова скоро след трагичния инцидент концертът не е отменен. Но явно зад него седят доста “здрави сили” – на екраните от двете страни на сцената току се появяваше надпис за подкрепа на разни газопроводи и други подобни, така че явно не са могли да откажат.

Иначе знаем Анатолий Кулешов беше характерен тенор и без него песните на Любэ губят много от своя облик. Николай Расторгуев опитваше да покрива много от партиите на Кулешов, но уви, групата никога повече няма да е същата.

Иначе Любэ са големи професионалисти, стараеха се всичко да изглежда нормално, но се усещаше, че свирят без мерак. Обратното всъщност би било невероятно, толкова скоро след трагедията.

В крайна сметка тръгнах си от концерта със смесени чувства. От една страна доволен, че съм видял все пак Любэ на живо, от друга, и с малко неудовлетворение, но какво да се прави. Съдбата често си играе по гаден начин с хората.

Но като цяло, внезапното решение, приятното пътуване и концерта, чувството да съм отново на стадиона в Каварна (въпреки, че пропуснах този път “Калиакра рок фест”) ще оставят за дълго свежи спомени.

4 thoughts on “Любэ – 18-и август 2009 Каварна

  1. Светла (една от всичките)

    Мен така изневиделица ме завлякоха на концерта им в Каварна през 2006 г. – голям кеф! Оказва се, че около мен имало и други почитатели на Любэ, вкл. и определени праисторически експонати. Баш ми е драго 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *