Наслука!

ГардЛовният сезон е открит:

НСО вече ще може и да стреля по опасни коли и животни

Освен големите мъже, които отстрелват рядък дивеч вече и обикновеният гард ще може да се включи в лова на екзотични животни и шофьори.

Пердлагам да се въведат и награди –
Примерен ценоразпис:

– за самотен шофьор-заплес – 10 000 лева
– за двойка – 50 000 лева
– за семейство – 100 000 лева плюс по 1000 лева за премахнат допълнителен член на семейството
– за трайно осакатяване на индивид не от кортежа – 5 000 лева

Като доказателство за точнастрелба, гардът може да прилага скалпове, уши или носове на отстреляния дивеч.

При поредната катастрофа с кола на НСО гледах интервю с двама дипломати.
Единият бил в Швейцария, другият във Виетнам.

В Швейцария кортежите спазват всички знаци, каза дипломатът, спират и на пешеходните пътеки. (Това и за Щатите съм го чувал, не знам дали е вярно)

Във Виетнам от джамовете на колите висят гардове с палки и чупят огледалата на тези, които според тях не са се отдръпнали достатъчно бързо. Преценката за бързината на потърпевшия естествено е изцяло субективна. Човекът каза, за около километър счупили поне 20 огледала.

Нашите гардове вече изпреварват далече виетнамските си колеги, като вместо палки им се разрешава да ползват пушки.

“Стрелбата по автомобили ще има за цел единствено увреждане и спиране на опасното транспортно средство, пише в наредбата.” Според новината на ДарикНюз.

Питам аз, как застрашаваща кола ще бъде гръмната така, че да стане безопасна за кортежа? Все ми е на акъла, че ако спукат гума на колата, тя ще се завърти в посока на стрелеца. Т.е. ще стане още по-опасна. И какво тогава? От колата огънят ще се прехвърли към пътуващите в нея?

Или ще се стреля по мотора? А кой ще изплати щетата на жертвата? Човек успял да скатае 3-4 хиляди лева да вземе нещо на старо, за да може да си върши работата и бум, някой “изнервен” гард му унищожи колата за забавление. А докажи, че не е “застрашавал” кортежа. Още повече катаджиите пишат, каквото им кажат, въпреки свидетелските показания.

Но най-важното. Как, питам аз, ще се гарантира, че при стрелбата няма да бъде засегнат някой, от пътуващите в колата? А от хората на тротоара? Или пък от други коли?

И да припомня, до скоро английските полицаи изобщо не носеха оръжие, наскоро ги въоръжиха най-вече заради емигрантите, които нямат толкова респект към полицията.

А тук с тази наредба напрактика на определени хора се различава безогледна стрелба при мъгляви условия, които винаги могат да се извъртят в полза на стрелеца.

Та на нас ни остава да тренираме бързо залягане, скачане в канафки и търсене на прикритие, а на националните охранители – наслука…

Снимката е от тук: http://bezlogo.com/2010/10/Кой ще озапти джандарите от НСО?!

18 thoughts on “Наслука!

 1. NightwishEl

  И аз като душиците от НСО съм силно притеснена за безопасността на хммм…персоните и на собствените им кожи. Ми ще вземат да застрелят някоя бабичка, подло спънала се точно пред кортежа / те винаги така правят! / и ако рикошира тоя ти ми куршум? А? Да вземат да ползват мрежи, ласо и бумеранг. Значително ще снижат нивото на рисковете.
  Аз отивам да тренирам бързо пресичане. А също така да дообработя лошия си поглед, че току-виж съм предизвикала някой особено наблюдателен…

 2. joe Post author

  Добра идея, да се използват хладни оръжия. Бих добавил копия, мечове, боздугани.
  Един як боздуган може да пръсне на парчета някоя “сапунерка”, тогава ония виетнамци с палките ще се скрият от срам…

 3. Точка

  Продължавам идеята от последното ти изречение. Отдавна трябваше да върнат военното обучение в училищата (ставаше голям купон по лагерите) и ето удобен момент за това – дечицата ще тренират. А възрастните – вечер или на съботно-неделни курсове. Обученията в нови навици и поведение в обществото ще имат и социален ефект, ангажирайки безработните и рано пенсионираните военни.

 4. joe Post author

  @Точка – Ето, още един положителен ефект от почина.
  Тъкмо да извадим децата от кръчмите.

 5. Деян

  Ако искате да се научите да стреляте: http://www.ipscbg.org

  Между Виетнам и Швейцария има още една разлика (освен очевидните): швейцарските граждани са въоръжени.

 6. joe Post author

  @Деян – въоръжени са, като задължение към запаса на швейцарската армия, но не носят оръжията си по улиците. Имат право да ги вадят само ако са привикани в запаса.
  Освен това ако някой разопакова мунициите и не успее да докаже, че е имал много съществена причина да го направи го чакат много сериозни проблеми със закона.

  ПП, все пак надявам се идеята ти не е ако гардовете на НСО стрелят по нас да им отвърнем със стрелба.

 7. Иван Богословов

  Категорично и безусловно подкрепям идеята да се извадят децата от кръчмите! Вчера едвам си намерих място.

 8. emo

  Божо, много ми е интересно как в движение ще улучват само колата:? Все повече се доближаваме до Либия, вместо до ЕС.

 9. Деян

  Joe: “много съществена причина”

  Съществена причина, съществена причина… какво ли може да бъде съществена причина да използваш огнестрелно оръжие срещу човек? А, сетих се: КОГАТО ТОЙ ЗАПОЧНЕ ДА СТРЕЛЯ ПО ТЕБ!

  Тя, темата е голяма и не е за коментарите тук – въпрос на личен избор на поведение на всеки човек.

 10. Модерната вещица

  Станахме като Дивия запад, вече всичките трябва да препашем по едно чифте и да се спасяваме поединично.

  Новината за мерките, които са взели срещу поредния човечец, имал неблагоразумието да е на пътя на кортежа, който преминавал на червено, заедно със съседите ми, които си изхърлят вкисналия зелен боб през терасата, може да се окажат последната капка, която да прелее чашата и да ме изгони от тази държава.

  Нямам нерви вече да живея в тази полицейщина и свинщина!

 11. filmi online

  Това ми напомня за тенис-игрището, до което има стрелбище в района на София.

 12. scanman

  Още може, още може, да дадат някакви бързи танкове и бетеери вместо коли на НСО. Могат съвсем спокойно да отстрелват колите с оръдита и да мачкат останките. Могат и да стрелят с картечници по подозрителните балкони с проснато пране. Ами какво да се прави, ние си избираме премиери и депутати. Добре, че не са гледали и блек хоук даун да видят какво е кортеж и как се справя.

 13. Sah War

  Без коментар! Полицейска и псевдоюридическо-законодателна наглост, беззаконие, лобизъм и мафиотско-псевдомилицейски произвол!!! ААААРХ!

  @joe:
  Направо за по-лесно преименувай етикета “гардове” към статията на “га(р)довете”, за да сме по-точни.

  Шок и ужас, затриват България с всяка изминала секунда. Народното недоволство расте, ще изригне при подходящ момент… а дано и дано след това се променят нещата към по-добро, че аман от Злото… вече не се търпи.

 14. weasell

  Даже могат да си направят едната стена у тях с “дивеча”, ей така, за престиж. Или да им се дават бронзови, сребърни и златни звездички за пистолетите им според личните постижения. А като нищо след време да го направят и официален спорт. Не, първо част от длъжностната характеристика и после национален спорт.
  Е, в чужда държавичка си живеем!

 15. joe Post author

  Страната на чудесата.
  Само Алиса я няма (Алиса Софиянска не я броя)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *