Прост, по-прост, най-прост…

Не мислех да пиша за … как да го нарека… проявлението (всички думи, за които се сещам не са за сравнително цивилизован текст, какъвто се опитвам да напиша) на Болен и другарчетата му.

Достатъчно много хора писаха, някои текстове са достатъчно добри и изчерпателни и едва ли мога да добавя нещо.

Но все ме гложди един въпрос към гражданите главобръснати.
Абе граждани такива. И като направихте золума, кой мислите че спечели? Кой трупа дивиденти (ако не знаете тази дума, гугъл се сеща)?

Вие ли? Атака? “Чистата” българска раса?

Ако мислите така, погледнете заглавието. Трите точки в края са за вас.

Сетихте ли се кой? Не? Трудно? Трябва да се мисли, а няма с какво?

ОК
Нали съм ларж, ще помогна. Ето този човек:

Доган

Той едва ли е мечтал за такава услуга, каквато му направихте. Ама сериозно.

Аз няма да ида да слагам цветя пред джамията. Не от липса на съчувствие към жертвите на безумната ви “изява”, а защото смятам, че предупрежденията за опасност от ислямски фундаментализъм, макар направени от луд са напълно сериозни. И защото едно от нещата, от които най-много се опасявам и на което обществото не обръща почти никакво внимание е връщането на средновековните порядки. И защото съм против всякакъв фундаментализъм – ислямски, християнски или нацистки.

Обаче фактът фашисти да се изживяват като защитници на нацията от фундаменталисти вече надминава и най-налудничавите кошмари, които може да роди трескав сън. Човек обикновено се стряска от кошмарите и се буди, потънал в пот. Време е нацията да се стресне, преди да е станала потта прекалено кървава.

А вие, граждани главобръснати, вместо да биете хора, които нищо не са ви направили и за които нямате доказателства, че са фундаменталисти или тем-подобни, с което правите услуга точно на тези, срещу които уж се “борите”, вземете да набиете тези, които са ви пратили там. Така ще направите услуга на себе си и позицията ви ще стъпи на по-здрави основи.

А още по-добре не ги бийте, а им осигурете подходящо медицинско обслужване. Все пак човек не е виновен, че има психични отклонения.

А вие вземете прочетете някоя книга – помага на мисленето. А ако четенето ви затруднява, пуснете си телевизора. Ама не на “Планета”. Дистанционното има и други копчета. Пуснете си Дискавъри. Или Историческия канал. Или Нешънъл джиографик. Току вземете да разберете, че и тия, които мразите и те са хора със своя история, проблеми и постижения.

Снимката е от тук: Politichesko.info

5 thoughts on “Прост, по-прост, най-прост…

 1. frog

  Божо, всичко това е така, абсолютно съм съгласна. Но мисля, че важи принципът за скачените съдове – на парламентарните избори кандидат № 1 на ДПС в Бургас беше печално известният в града Данчо Ментата. Бургазлии масово откачиха от бяс и гласуваха за Волен.

 2. joe Post author

  @frog – нормално е. Щом другите партии си разиграват едни и същи, добре проверени боклуци, с все същия гьонсуратлък (или по нашенски – дебелоочие. Мисля че турската дума е по-изразителна), ясно е, че хората ще потърсят алтернатива. И не ги виня за това.

 3. deni4ero

  “… смятам, че предупрежденията за опасност от ислямски фундаментализъм, макар направени от луд са напълно сериозни …” – много точно казано, жалкото е, че се прави по грешен начин.

 4. joe Post author

  @deni4ero – мдаа, явно не съм и аз луд. И други мислят по подобен начин.

 5. zoro

  батка, много си наивен, от всичките ти постове лъха добронамерено невежество и наивност.

  “Той едва ли е мечтал за такава услуга”. ‘той’ не мечтае за такива услуги, а си ги организира и сбъдва. Просто воленчо му връща услугата, двамката (дори 3мката с бойко) са си 1 цяла монетка и не могат един без друг. Не се и сещаш че зад сцената са си приятелчета (поне последните 2ма).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *