Последни коментари

Ratio
Страницата на хумориста Весел Цанков

Книголандия

Книголандия

Не сме от тях

Глигор Т. Панаров се размърда в омачкания чаршаф. Някакво стържене и свистене проникваше отвън и изгони съня от кънтящата му глава. Г-н Т.Панаров издърпа одеалото, което се беше свлякло на пода, опита да се завие през глава, но сънят беше избягал. Шумът от улицата усилваше пулсиращата болка, резултат от петъчния запой.

Г-н Т.Панаров погледна часовника. […]

Ми работете бе!

Много неща не вървят в “милата ни татковина”. Цялата тя е тръгнала на майната си с могъщи крачки.

Когато някой пробва да се поинтересува, защо аджеба нещатата не вървят, веднага има дежурни отговори, единият от които е, разбира се, че българите сме били много мързеливи, не сме работели и за това сме били зян.

Викам […]

RIP Bobby Fischer

Както научих преди малко, шахматният гений Боби Фишер е напуснал този свят.

Не съм шахматист – играя слабо шах и няма да пиша за постиженията на Фишер. За тях е писано достатъчно и още ще се пише.

За мен лично с Фишер си замина още една част от историята която помня, едно от имената, които […]

Е, НЕ!

Не мислех поне за сега да пиша по темата “как ме намират”, но това изтреби рибата, жЕбите и всичкото слон и хипопотук, което се беше довлякло до гьола!

Всъщност човекът може да не е търсил педофилски снимки, а текстове, свързани с тях. Може би юридическата страна на въпроса го е вълнувала.

Много вероятно е героите […]

Вяра, религия и още

For the first precious few it’s time to go What might have been we’ll never know All those bad ideas became the law Oh yes, we’ve forgotten what we’re looking for All of you angels it’s time to gather your wings Leave it all behind you won’t need any of those things We’re going […]

графомански тегоби

В дейността на всеки има спадове, особено ако в нея има творчески елемент. Пулиш се срещу работата, а ни мерак, ни идеи…

В писането на блог се наблюдават подобни периоди. Тъкмо съм се настроил да пиша и се оказва че в главата вакуумът е малко по разреден отколкото е на орбитата на МКС

Или идва […]

Аутодафе

Снощи, малко след полунощ чук слаба експлозия и шум от срутващо се голямо стъкло. Погледнах да видя какво става. Оказа се, че някой е метнал “коктейл Молотов” по една от витрините на отсрещния блок. По-точно по витрината на книжарничката, сгушена между два магазина за лъскави парцалки.

Дойде както си му е реда пожарна, полиция и […]

Законотворец

Като ровичках насам-натам из “блогосферата” , по време на отрязък от работното ми време, което “кръстих” свободно и го посветих на шляене из виртуалната реалност, попаднах на един много добър пост по повод поправката в Наказателния кодекс, касаещ разпространението на порнография в Интернет.

Longanlon добре е обосновал безумието на въпросния чл. 159 ал.1 от НК, […]

Банкови простотии

Преди време трябваше да прехвърля пари от картова сметка в друга. В клона на банка “Биохим” ми обясниха, че току така това не става. Трябваше да си ги изтегля парите от касата и след това същите тия пари да ги внеса на същата каса. Всичко със съответните забавяния, таски и т.н.

Сега банка “Биохим” заедно […]

Ч. Н. Г.

Ти, който случайно или нарочно си попаднал тук.

Бъди щастлив и дано новата 2008-а година да е добра и успешна за теб!