Ratio
Страницата на хумориста Весел Цанков

Книголандия

Книголандия

Тичай

“Тичай през деня от грижи. Тичай през нощта от мрак. Тичай, без вина обиждан. Тичай, неуморно пак!”

От песен на “Диана Експрес”

Когато ровех из Мрежата за материали за протеста Свобода, а не страх, на който за съжаление не можах да отида, попаднах на една малко странна статия от Ясен Праматаров.

Отвратен от злоупотребата с […]

Таря

Когато се прибрахме след концерта, дъщеря ми каза, че от изпълнителите, които сме гледали, тези, които умеят истински да грабнат публиката са Manowar, Deep Purle и Таря.

За Manowar, който е бил на концертите им в Каварна лесно може да направи паралел между тях и Holly Hell, които ги подгряваха. Holly Hell са една изключително […]

За анонимността

Току що пуснах един коментар при Стоян, където той освен другото пише “Виждал съм много коментари, че анонимността дразни. Много хора искат да разберат кой стои зад дадена статия.”

Така е.

Григор, чийто блог задължително присъсства постоянно в отворените табове на браузера ми, често повтаря, как стои зад публикациите си с името си.

И още […]

Защото

” …. – Страница 76 струва ми се. Лобсанг намери страницата. – “Защото” – прочете на глас. – Добър отговор, кимна Лу Це, като поглаждаше нежно миниатюрна канара с четчица от камилски косми. -Само “защото” ли, метачо? Без причина? -Причина ли? Каква причина търсиш в една планина? Докато годинките се трупат на гърба ти, ще […]

Орден за мафията

Както чух по няколко средства за масова дезинформация, Тодор Батков е предложен за отличаване с орден “Стара планина”.

г-н Батков е известен като адвокат на доста личности със съмнителна репутация, в това число на един господин, на когото в Израел бе отнет международния паспорт за незаконна дейност и пътуваше до България със специално разрешително (пасаван). […]

нЕкои съображения

И необходими уточнениения.

Който си е направил труда да прочете внимателно предишния ми пост в забелязал, че навсякъде, където споменавам за късането на знамето, употребявам думата “нарушение”, а не “престъпление”. Това е напълно съзнателно и целенасочено. Не смятам въпросното деяние за пресъпление, а за форма на хулиганство.

Ненавиждам разните мантри, като “престъпление срещу държавата”, “държавна […]

Строим за роднината!

Ако някой се е опитал да дойде на гости в пещерата днес между 10 и 15 часа е установил, че не не може да открие пътя. Какво се оказва – скъсан оптичен кабел.

Това е положението. Народът строи! Пере пари!

Какво тук значи някакъв си кабел, детска площадка, градинка, или пък… резерват!

Какво, като били […]

Националист?

Нямах никаво намерение да пиша за случая с полицая, циганите и скъсаното знаме. Писано беше достатъчно и в блогове, и по вестници, и къде ли не. Аз си мислех, че едва ли мога да внеса полезен елемент в общия шум.

Обаче много бързо нещата се извъртяха в странна посока. Случаят беше изкаран като проява на […]