Коледно

Днес, между кафето, закуската и обличането, по изключение не слушах Z-rock а превкключвах с една ръка дистанционното на телевизора, чакайки от някъде да кажат за времето и положението по пътищата. Така на някоя телевизия дочух караница – оказа се, че Бареков и Тити Папазов се упражняват в изящна словестност.

Не внимавах, какво говорят, но по едно време наострих слух – Тити каза не знам по какъв повод – не внимавах в разговора, както поясних, въпреки че бат Бойко печели народната любов, открива магистрали (все недостроени между другото) и реже ленти, това правителство най-зле от всички се отнася към най-важните неща за държавата – културата, образованието и социалната политика.

И какво, ще кажете, ние това си го знаем. Знаем знаем, ама колко сме, дето не ръкоплещим на батката и да се е чуло някъде някой да си го позволи да го каже по официална медия?

“Тоя луд беше единственият, който се осмели да протестира.”

Всъщност Тити винаги ми е правел впечатление на много човечен и интелигентен. Че си има психични проблеми – има си (то кой ли няма ). Но по медиите се набляга здраво на тях, че хората да не обръщат внимание на това което казва.

Така и с “феодалните старци”, учителите, земеделските работници, пенсионерите и още и още… Та даже и проблемът с орязаната ученическа ваканция – всички ученици влизат в категорията мързеливи и една седмица по-малко ваканция тутакси ще ги направи работиви.

Преекспонират се отделни неуредици, често причинени именно от неадекватната политика на управляващите а не на потърпевшите, а когато някой се опита да изясни реалното положение, върху главата му се излива помия.

“Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита”

Какво? Не звучи коледно ли? Ами това е Българската Коледа!

7 thoughts on “Коледно

  1. frog

    Божо, Тити казва очевадна истина, но пък и наистина не е в час. Или не помни повече от 3 минути. Беше в комитета за издигане на Сирищника, а после изведнъж се оказа дясна кандидатура за кмет на София. Еми не мога да го адмирирам – все едно да ръкоплещя на Славиту заради последната му кахърна песен, за немадържавата, след огромния му принос за опростачването и чалгизирането ни. Разбира се, сравнението е малко попресилено – Тити е много симпатичен по своему. 🙂 Или аз съм злопаметна. 🙂

    Та накратко: Не ме гледай какво правя, ами слушай какво говоря. 🙂

  2. joe Post author

    Е това, че е кандидатствал за кмет, не го прави лош.
    Ако беше спечелил и се беше издънил – друг въпрос.
    Всъщност много хора се подлъгват по политиката, вярвайки че ще могат да направят нещо, после се оказват излъгани. Да си спомним Кирил Маричков.

    Или един мой преподавател от Шумен, много готин човек, който се върза да стане кмет на Шумен по едно време. Е, остана много разочарован, но отнесе всичката чернилка.

  3. lilia

    Забелязвам противоречиви изказвания.А може би истината е някъде в умерените виждания.

  4. frog

    Неее, имах предвид, да речем, оксиморона: подкрепил Гоцето, а после – десен кандидат. Не се навързва хич. За това съм злопаметна и не вярвам.
    Иначе е симпатичен, добър човек и професионалист, според което съм чувала, но последователността не му е стихията. 🙂

  5. lilia

    Ако не подхождаме с обиди към отсрещната страна и въпреки всичко с кураж опитаме положително отношение, вярвам ще бъде по-различно.Въпреки несгодите -те са неотменни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *