Синджир марка

Да започна със случка, която ми разказа един приятел:

“Спирам на ххх бензиностанция и тъкмо вече се нареждам до колонката, до съседната спира някакъв и пали цигара. Бензинджията го помоли да я угаси, оня отказа. На паркинга пред сградата на бензиностанцията имаше спряла полицейска кола с 3-ма полицаи. Бензинджията се обърна към тях, те му казаха, да го удари с маркуча по главата…

След това човекът помоли още веднъж екземпляра да угаси цигарата и след повторния отказ отказа категорично да го обслужи (явно междувременно е изключил и колонката, да не може оня сам да зареди). В крайна сметка говедото се качи на колата си и се изнесе псувайки грозно.”

Няма да коментирам абсолютната липса на елементарен интелект у екземпляра с цигарата.

Въпросът е за “моята полиция”. Която би трябвало да ни пази от дебили. Която би трябвало да се грижи за спазването на законите, още повече в случаи, в които се създава директна опасност за много хора и съоръжения, каквато би могъл да бъде един пожар на бензиностанция.

В случая “моята полиция” е играла роля на сеирджия. Както в много други случаи.
Както сме чували и чели за не един случай, когато се извършва престъпление пред полицаи, които само наблюдават…

Навремето, когато “бат’ Бойко” беше още ген.сек. на МВР му се вързвах на приказките “ние ги хващаме, те ги пускат” – упражнение, отработено много добре и от Цв.(ък) Цв.(ък).

Тогава един познат следовател, който по-късно замина за Щатите да сади градинки, нещо следователската дейност не се сработваше със съвестта му, въпреки че материално беше доста добре, ми се изсмя и ми обясни, как веригата започва от самите полицаи, които “ги хващат”.

Доказателствата умишлено се събират така, че да може всеки адвокат да ги обори с основание.
Не че и съдии и прокурори не са във веригата де.

На тези мисли ме наведе трагедията, с двамата убити от пиян рецидивист с брониран джип, който по неизвестни причини е извън затвора, въпреки че от многото “висящи” дела, доколкото знам има и такива, по които има доказана вина.

Установено е, че е карал с огромните 2,6 промила алкохол – т.е. току що е ставал от масата след як нощен запой.

Да видим сега, дали ще се окаже, че пробата е взета “неправилно” и че в крайна сметка джипът е бил управляван от Филанкишията, а убиецът е бил всъщност на благотворителна изложба в Карабунар да речем.

7 thoughts on “Синджир марка

  1. Nightwish El

    Караш ме да се замисля колко по-добре и правдоподобно би звучала песента “Моята Сеирджийница”
    🙂

  2. shannara

    Изненадана съм, че някой е имал някакви очаквания от полицаите.
    А за цигарата – митбъстърите бяха развенчали мита, че фас хвърлен в бензинова локва може да подпали локвата. Индивидът явно е гледал серията.

  3. joe Post author

    На бензиностанция има бензинови пари, които се запалват много лесно, не само от цигара. А митбъстърите бяха опровергали това, че може запалена бензинова струя от резервоар да взриви кола, до колкото си спомням, за локва не помня, но може и това да са правили. Обаче в случая с моя човек – той зарежда газ, значи оня тип е бил на съседна до газовата колконка. Аз не бих стоял наоколо, когато някой пуши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *