Последни коментари

Книголандия
Страницата на хумориста Весел Цанков
Блог класация

Архив

Роднина, милиционер, роднина, милиционер…

Този пост трябваше да е приятен, пълен с положителни емоции, спомени, настроение.
Да, ама не.

Накратко – Кен Хенсли в петък, 24-и юни пя пред паметника на съветската армия и народната милиция прекъсна концерта.

Също като в този случай на фестивала „Цвете за Гошо“ , когато разрешението за концерта беше до 23 часа, а в 22 и 30 милиционерите нахлуха на сцената.

На сцената пред паметника на окупаторите, случката се повтори дословно. Може би в този случай организаторите да не са взели разрешение да продължи концертът до по-късно? Не вярвам. Като планираш събитие до даден час, нормално е да поискаш разрешение точно до този час. И вярвам, че организаторите са достатъчно интелигентни, за да го направят.

За предишния случай си кореспондирах с Буги Барабата, той каза, че до колкото му е известно, от общината не дават документ, до колко е разрешено мероприятието, а уж те трябва да информират милицията. Сега, общината ли е крива, милиционерите ли са проявили самоинициатива ( несъмнено инициирана от някой отговорен другар), или и двете институции са сговняни, няма значение.

Има значение, че 20 години, след като Васко Кръпката пя „Комунизмът си отива“, той се проявява с все по-голяма злост и наглост.

Иначе, все пак Кен Хенсли, композиторът, поетът и душата на Юрая Хийп свири и пя пред паметника на съветската армия.

ПП
още по въпроса:
Да дръпнеш шалтера на Хенсли и “Джулай морнинг”
Пълно медийно затъмнение над концерт на Кен Хенсли?!!

Сподели

6 comments to Роднина, милиционер, роднина, милиционер…

 • Изчетох и другите статии. Грозно е, тъпо е, без коментар …
  Помня концерта на Сигнал в Бургас, когато ги свалиха от сцената, после дълго време нямаха публични изяви. И един 8-ми декември на Златните само с руска музика, други неща – също и не мислех, че могат да се случват отново сега. Нито ми се иска да е така.

 • емо

  Какво да се прави, свиквайте, защото кучето скача според тоягата.

 • Емо, кучето наистина си скача според пръта..

 • Деян

  Проблемът, за съжаление, е глобален. Милиционерщината настъпва навсякъде, и в Америка, и в Европа и в Русия…

 • joe

  @Точка – Дааа. Това е много добър пример, за тия по-млади наши съграждани, които се смеят, като им говориш за ДС, милиционерщина и т.н. И които казват, „какво пък толкова“, или смятат, че сегашното управление няма нищо лошо с предишното. Показателно е, че пак рокът е на прицел.

  @емо, @Йорданов – бау!

  @Деян – уви, да. Целият свят върви към тотален контрол и тотално следене. Сега чета Малкия брат на Кори Доктороу. Много поучителна книга…
  Но при нас допълнителният проблем е, че отново се демонстрират старите соц. табиети и простотия.

 • Деян

  Е да, на запад поне си правят труда да разиграят малко театър, че всичко се прави в името на сигурността – „Обарваме възрастни хора, деца и монахини и им конфискуваме нокторезачки и химикали по летищата, но иначе Ал Кайда ще победи!“

  Тук действат грубо и директно. Поне са откровени 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud