Банки, билети …

Като видят заглавието повечето читатели сигурно ще затворят страницата с ръмжене “на тоя не му ли писна”
това и това са напълно достатъчни!”

Ами за това и слагам това заглавие, че който не иска да чете по темата, да не си губи времето.
А аз ще си мърмря, когато имам повод. Не че ще оправя света, или на някой банкер ще му “пукне” да си оправи бакиите в банката. Ама аз пък ще си мърморя. За сега.

Първо да се похваля, че успях да си запазя от промоционалните билети за концерта на Таря. И то не един а цели 3!

И да благодаря на Майк Рам, че навреме ми присветна за концерта, иначе знаех, че ще има, ама едва ли щях да се включа навреме за билети.

Билетите си осигурих от Тикетпро
Много добра възможност е пазаруването онлайн – вчера въобще нямах време за разходки из града.
Тук малко ще помърморя и за Тикетпро, което въобще не е недоволство от тях, просто малко градивна критика, както се казва.

Сайтът им е не много интуитивен, но все пак може да се каже удобен. Програмистите малко са се попрестарали за сигурността и сесията прекъсва при всеко обновяване на екрана, или връщане назад. Което може и да е за добро.

Това, което не ми хареса е първо, че имат само един офис, за разлика да речем от Тикетстрийм, които са развили плътна мрежа от риселъри( една новопокръстена българска дума 😉 ) и може да се каже че имат офиси ако не у дома ти, то почти. А по много причини не мога да ползвам услугата “доставка с куриер” която Тикетпро любезно предлага, защото не мога да осигуря присъствие на някое произволно място за дълго време – в графика ми силно присъства хаотичния елемент.

При електронните заявки на Тикетстрийм има удобната възможност да се резервира билет и в рамките на 3 дни да се плати в офис. Тикетпро обаче нямат такава възможност. Картата ми е празна в момента и не мжах да платя с e-pay. но за щастие имаше възможност за забавено плащане – с банков превод. Ок, избрах нея.

Както казвам, не съм недоволен от Тикетпро, по-скоро обратното, пожелавам им успешен бизнес и да станат услугите им толкова, или още по-удобни от тези на Тикетстрийм.

И така . стигаме до моите “любими” институции – банките.

Няколко часа по-късно се появявам с нужната сума първо в един пощенски клон – банката е пощенска банка, но на банковото гише ме уведомяват, че там не правят такива работи…
Е, упътиха ме до клон(банков 😉 ), където правят. Не беше и далече от пощата.

Отивам на касата и хоп, първо трябва да попълвам бележка. Преглътнах го. Но после ме уведомиха, че дължа и 2и50 комисионна. Хопаа, За кво бе? Нали внасям пари в клон на пощенска банка в сметка на същата тази банка? Ами понеже съм бил “физическо лице” съм нямал право на преференции…

Ъ?!?

А кво лице трябва да бъда – психическо ли? Или трябва първо да психясам, че да няма накъде повече?

Отивм да ВНАСЯМ пари в кирливата банка, и трябва да си платя за това?!?
И каква “преференция” е, да не ти искат комисионна за това, … че им даваш пари?

Ще се повторя, но в тази банка не е така. Може там да има други простотии, но аз не съм се натъквал на тях, до сега съм доволен от услугите им.
Друга банка, от която бях приятно изненадан наскоро е Алфа банк

И като сме започнали с чиновнически простотии, една “весела” история. Весела за тия, чиято основна “работа” е да играят кючек върху опънатите нерви на клиентите си, без да ги е грижа за съсипаното им време и здраве.

ПП

Кто ще мърморя, да продължа – предишният път концертът на Таря бе обявен в зала “Универсиада” но поради големия интерес бе премесен във “Фестивална”. Тогава много хора съжаляваха, че не са успели да го посетят. Този път концертът е обявен за зала… “Универсиада”….

11 thoughts on “Банки, билети …

  1. morrt

    Ми, хайде – приятна Таря! И да драснеш после някой ред тук.

    За “онази” банка си прав. И аз съм с тях от стъпването им В България и до сега не са ме разочаровали. С една дума – гъвкави.

  2. nousha

    Моят опит се свежда до ДСК – отивам да внеса 50 лв. по сметка на приятелка. Взимат ми 3 и нещо такса. Опулих аз ей такива очи – нали сметката й е в ДСК, отишла съм на крака да им дам пари, един вид. На мен за преференции дори не ми споменаха, казаха, че понеже не съм титуляр на сметката, ще си плащам. Побеснях. Най-вече защото ако бях направила прост банков превод от моята банка (ПИБ, в която също няма такива простотии) към ДСК, таксата за междубанковата операция щеше да ми излезе по-малка.
    Въобще…

  3. morrt

    Поправка!
    ДСК не е банка. ДСК вземат такси и ако внасяш по собствената си сметка.
    Да мрът в кофите! Мамка им!

  4. denissa

    Първо – хак им е на Nightwish без Таря!
    Ще ги изпозабравят в следващите 2-3 години, сигурна съм!!!
    И като се сетя, че миналата година, още преди да напусне тя исках да летя до Корк, за да ги гледам, яд ме хваща на мене си.

    А колкото до банките, Божо, банални истории са вече.
    И в общините направиха “Всичко на едно гише” и пак тичаме като малоумни.
    И да ревем… знаеш -умен е бил Чудомир.
    Реви Марко, реви братко – ти в обора, аз на двора, да се радва Дечо Пора.
    Това е и днес меродавно!
    Глас в пустиня.

  5. joe Post author

    Хмм, според този коментар при Майк Рам по света се води някаква кампания за игнориране на Таря. Дано да е неуспешна.

    А за баналните истории – така ще е, докато си траем. Лошото ни е на нас българите, че се примиряваме. А още по-лошо, че ако някой се опита да протестира, един куп други го дърпат и му обясняват, че няма смисъл. Както беше и на януарските протести – по блоговете можеш да откриеш един куп “умни” статии, които преливат от пусто в празно, само и само да докажат, колко неправи са протестиращите и как ако си трайкаме ще сме по-добре 👿

  6. frog’n'roll

    Ами аз съм много доволна и от TICKETSTREAM. Бяхме хукнали със сина ми към София за Металика и почти в последния момент се усетихме, че Лени Кравиц пее след 2 дни и че можем да останем да го дочакаме. Понеже не намерихме никъде в града, поръчах онлайн билети (хем на трибуните 🙂 ) и за нула време ми ги пратиха по куриер с наложен платеж – хората питат как предпочиташ да платиш и получиш. Обаче ме преметнаха с обявената цена на куриерската услега – 3 лв. завишение не са кой знае какво, но така не се прави.

    Бре! Ама тука е писано преди 2 месеца. 🙂

  7. joe Post author

    @frog’n’roll и аз съм доволен от TICKETSTREAM 🙂

    Бре! Ама тука е писано преди 2 месеца

    Нищо не пречи дискусията да продължи 🙂

  8. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Таря – отново след една година

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *