Вкупом ненужни станахте

кой?
Кой трябва да мине първи при ситуация, подобна на тази на картинката?

Всеки нормален човек, когото съм питал казва, че естествено първа трябва да мине линейката – понякога за да се спаси живот секундите са критични. После е пожарната – по същата причина. Пожарите за секунди могат да унищожат много животи. След това полицията – ако момчетата не ползват “буркана” само за да минат по-бързо, може задачата им да е неотложна. Виж тия последните могат да го карат по-лежерно. Да,ама не!

Знаете ли как е по закон? Първи са вампирите от черната катафалка, после другите вече минават по правилото на дясностоящия!

От к’ъв зор, би запитал всеки разумен човек? От такъв, че въпросните същества правят законите и се изживяват като най-важни.

Преди три години се случи нещо ужасно, за тем подобнте същества – Цялото полско правителство изфиряса при самолетна катастрофа. (Разбира се за роднините на загиналите събитието е ужасно по други причини, тук раглеждам политическия аспект). Какво? Трагедия? Полша на колене, пред разпад?

Нее. Там си е Полша, нищо не ѝ се случи, даже се развива най-добре от всички бивши соц. страни!

За това и събитието е ужасно за политиците, защото показва ясно, че не са незаменими и при добре работеща икономика може и без тях.

Та драги ми политици, не сте незаменими, не си придавайте толкова важност и малко по-умерено го давайте!

Да перифразирам един академик, бивш политик, който пък цитираше една книга:
“Всички вкупом съгрешихте и вкупом ненужни станахте”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *