Сбогом и благодаря за…

Всъщност, точно на този екип нямам за какво да благодаря.

На шоуто на Слави никога не съм бил фен. Не не мога да отрека, че не съм го гледал често, както и въпреки не въпреки не особено голямата си симпатия към него признавам – много пъти е било единственото предаване, що годе ставащо за гледане.

Имало е епизоди, които особено са ми харесвали, заради поканените гости. Дали всеки път водещият е успявал максимално да се “възползва” от интересното присъствие в студиото си е друг въпрос.

Нещо, което винаги съм уважавал у Слави е, че на 3-и март може би единствен е правил програма, посветена на празника! За това му свалям шапка и жалко че сума други видни телевизионери не постъпват по подобен начин.

Харесвам и това, че Росен Петров често издирва факти, за забравени българи с големи постижения, често от световно значение и ги прави достояние на публиката. Не харесвам това, че никога не цитира източниците си, като много пъти се оказва, че съм чел преди това едно към едно споделеното от Росен в пресата, както и в случай, че в източника е имало неточности, г-н Петров не си е направил труда да проучи случая и да ги отстрани!

Много харесвам и сатирата на Иван Кулеков, който понякога се появява в шоуто.

Не харесвам обаче арогантността на Слави, огромното му самомнение, чобанското му поведение.
Не харесвам, че предаванията на Слави станаха един от проводниците на чалга културата във всичките й аспекти, не само на самата музика, наречена така.

Найвече ме дразни все по-растящото изтъпяване на шоуто и растящата откровена простотия, която се лее от екрана между 22, 30 и 23,30 по БТВ!

Нормално е, едно предаване, продължило толкова време да се изчерпи. Лошо е, когато опитите за освежаване водят до влошаване. Явно тези, които давата съвети, как да се развива шоуто спряха да дават добри съвети.

Лош съвет беше, вместо по-дългите срещи с интересни гости, шоуто да добие таблоиден вид с кратки, претупани разговорчета набързо с тоя и оня.

Актьорската вечер в понеделник в началото беше интересна, но от много време е най-скучното нещо в цялото шоу с тонове плоски тъпизми, намирисващи на циганска каруца!

Последният връх, покорен от самозабравянето, тресящо някои личности, свързани с шоуто е заплахата със съд на измамените участници от “Танцувай с мен 1”:

в netinfo,

Видео от “Господари на ефира”

От видеото и каканиженето на г-н Петров не можах да видя реален аргумент в полза на позицията, която продуцентите заемат. Единственото, което този запис потвърди е, че ченгето си остава ченге и под лустросаната външност и поведение се крият доста неприятни черти.

Може наистина извънредни обстоятелства да са попречили екипът на шоуто да спази обещанието, дадено от Слави. В такъв случай единственият правилен подход е извинението.

Обаче вместо логичния подход, екипът на шоуто избира заплахите и може би съдебни действия срещу ощетените.

Много лош съвет, г-н Трифонов! Май е време да прецените наново хората, които ви съветват. Отдавна не са на ниво!

Може би формално адвокатите да имат право. Може и да спечелят делото, ако все пак има такова.

От човешка и морална гледна точка това ще бъде точно пирова победа и може би един от последните удари, които шоуто само ще си нанесе на репутацията.

4 thoughts on “Сбогом и благодаря за…

  1. kenkal

    Аз наистина отдавна се отказах да гледам шоуто. Не ми харесва да ме заливат с пошлотия и простащина и да го представят като върха на културното и модерно поведение. Аз съм си старомодна. А с приказките си в това клипче (бях го гледала вече) Росен Петров направо ме срази. Не го възприемах така до този момент.
    Като се самозабравят хората…

  2. joe Post author

    Самозабравянето е много страшен порок наистина.
    В случая с г-н Петров си мисля, корените му са много по-стари – още от времето на милиционерското училище…

  3. yoalbo

    Да, определено шоуто се поизчерпи и надявам се, това е последният му сезон, за да не се срине безславно… Общо взето съгласна съм с мнението, че често от него лъха на простотия, но също така си имаше и достойнства, освен интересните гости (на част, от които Слави твърде грозно се подмазваше). Но, независимо от това, Слави наистина е голям патриот, дори и да парадира понякога с това по не особено приятен начин, с което отблъсква… За мене също е доста съмнително защо толкова талантливи и интересни хора напуснаха Шоуто – предполагам, че Слави е в основата на това. Въпреки това аз го уважавам, както и целия екип, вкл. напусналите…
    В крайна сметка, отношението ми е доста противоречиво – много неща в шоуто не харесвам, но има и доста, които ценя. Не го гледам редовно, но все пак доста често.

  4. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Blog Archive » Отново в игра?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *