Нещо за четене

Ratio
Страницата на хумориста Весел Цанков

Книголандия

Книголандия

Мончо, или приказка за Стълбата

Харесвах го.

Като студент гледах да не пропусна “Сказките по логика” – цикъл от лекции, които осветляваха въпроси, на които често не се обръща достатъчно внимание в учебниците.

Освен това на тия лекции, години преди 10-и ноември, обръщението към присъстващите беше “дами и господа”, а не задължителното тогава “другарки и другари”. Водещи […]

“То сляпото окато прави…”

Приключи “Голямото четене” и дойде време за голямото плюене. Всъщност стандартна реакция, характерна за нашите географски координати, съпътстваща всяко събитие, малко различаващо се от мнонотонното всекидневие.

Специално за класацията, аз и друг път съм казвал, че не обичам разните класации. Щом нещо ми харесва, не го харесвам повече или по-малко от друго подобно. Още по-малко […]

Кенгуру

За кой ли път, ровейки в дебрите на родния сегмент от Световната мрежа изпадам в недоумение.

Доста хора предполагам са чули, че Пловдивска община имаше компютърни проблеми наскоро, накои обаче сигурно са обърнали внимание, че малко преди това имаше съдебно разследване срещу някои пловдивски общинари. Като помисли човек, някак нещата се вързват доста грозно.

И […]

Държавата, т’ва пък защо е?

Преди време бях писал за някои обременености в мисленето, налседени от социализма, които се проявяват при доста личности.

Обаче при също така доста хора се наблюдават други крайности, в обратна посока, които всъщност са пак пряко следствие на социалистическото наследство.

Едно от тези неща е отричането на всякакви функции на държавата. Всяка мисъл за държавна […]

Спамботове от всички страни

Насам, насам!

Не бе, – на там: HoneyWiki

Предполагам всички, които подържат сайт, блог или нещо подобно често се изправят на нокти, виждайки огромното количество боклук, наринато от спамботовете. И всеки търси средства за ограничаване на посещенията на нежеланите “гости”.

Ето обаче, че има и сайт, който с широко отворени “обятия” очаква въпросните мрежови хулигани. […]