Дуралекс майна(та ви)

“Лош закон, но закон” – нъл тъй. Попа нарушил закона и ша му бутнем къщата. Нищо, че едни бюлюк бездомен народ, повечето от който малолетен остава на улицата посред зима. Ми тъй де, вместо да строи и да прибира тая сган на топло, да си беше прибирал парите на миряните като всеки нормален свещеник и да си усвоява синодалните пари, да пуска фитили срещу МЪдона и Хари Плосък. Може и някои стенописи да съсипе и орезили.

А той тръгнал да прибира бездомни. Ми да си се бяха задомили, нихната мама!

Отчето е престъпник и требе да го гръмнем… опа, да му бутнем къщата.

Щот е незаконна. Пък на нейно място ша турнем един законен бардак, нъл тъй! Като на мястото на физическия комплекс на БАН ша напрайми казино и хотели! Тъй и попската къща ша я усвоим правилно!

Та, нарушител ли е отец Иван? Погледнато формално да.
Човекът, както се вижда от репортажа на bTV е искал да узакони строежа, както си се полага. Казали му “ти строй пък ще оправим работата”. Да, формално не са му дали разрешение. Но човекът не е искал да чака бюрокрацията. Явно е от хората, които обичат да действат, не да се мотат.

После, след като строежът е станал факт са протакали узаконяването, докато се изтърват всички законови срокове. Дали, защото някой е имал апетит към мястото, или защото някой се е обадил, че “не ще цигани в района”. Божа работа, но явно делото на отеца пречи на някого и някой решил да ползва дуралекса… тъй де DURA LEX-a (бе тия знаят ли, как са си кръстили продукта . Да си купиш чинии от … лош закон…) Пак хубаво, че не е тръгнал директно с бухалките, по стара демократична традиция, а решил да действа “законно”… Алилуя!

Хмм, в една нормална държава, където законите се спазват, казусът на отеца щеше да бъде ясен. Но пък в нормална държава и той нямаше да има проблеми да си узакони начинанието.

Но в държава, в която се “узаконяват” заменки на резервати с пустеещи земи, строежи на морския бряг и други забранени места, в която разни “хора” могат да газят и убиват безнаказано с колите си невинни и да не им се търси отговорност, размахването на закона като аргумент е смешно, жалко и лицемерно.

Лош закон, но не закон, щом се спазва само за едни хора, а за други не важи.

ПП И моля, тия дето ще скокнат, че бездомните сами са си виновни, да си търсят работа, да не разчитат на помощи и т.н. да си затраят. В случая решението е лично на отеца, не е ангажирана държавата с помощи, така че въпросните хора не бъркат във вашия и нашия джоб. От държавата се изисква само подпис и печат.

3 thoughts on “Дуралекс майна(та ви)

  1. Георги Фурнаджиев

    Абе дракали сме се с теб по повод законите за авторските права и че трябва да се спазват. Ама тоя път съзнанието ми се бунтува. Има случаи, когато макар и закона да казва нещо трябва да замижиш … ако ще и временно. Не познавам отчето, никога не съм бил в Нови хан, но мисля, че тоя случай е такъв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *