И злобни, и дневни (а може и нощни) *

Гледам в миналата седмица новините по бтв, Премиерът открил осветлението на магистрала “Люлин”.
Браво, викам си, ще стане като във Франция, по магистралите е светло като в градовете. Вярно, само няколко километра, ама все пак е нещо.

Събота вечерта минах по магистралата. Бре, де го това осветление? По три лампи имаше преди и след тунелите, като от тях светеха само тези, от страната към София. “Пернишките” бяха потънали в мрак. Което за излизащите от тунелите е много неприятно, защото пък осветлението в тях е прекалено ярко. Особено в първия от към София.

И така, пита се в задачката, какво все пак е открил премиерът? И защо само половината лампи светят, може би тия от към Перник, чакат следващото прерязване на лентичка?

ПР-ът е голяма работа! Важното е в главите на хората да остава, че Човекът е направил нещо. Няма значение, че всъщност не е направил нищо…

Днес пък гледам Капка. Сидеровата бе. Дето вече не е Сидерова. Щяла да прави национал-демократична партия. Евала! Сега социализмът не “върви”, котира се демокрацията. Тъкмо щях да се възхитя на йезуитския подход на Капката, току разбрах, че същата партия се създавала и в Русия…

Хммм…
Много хммм…

Както и да е, всичко ново е добре забравено старо. Както тия заигравки с представки. (национал) Само дано да няма тоя успех, както оная, старата партия.

Иначе Капката каза интересни неща за другарката Кунева, като например че банката, в чийто управителен съвет участва е финансирала далаверата със старите вагони, изнесени от България и внесени като нови. И в които сума души изгоряха…

Та като стана въпрос за ПР–а и за другарката Пръмова, опа, Кунева, мисля си как от нищо се прави голямото нещо. Как другарката има рейтинг, понеже била направила много в Европейския парламент. Ама какво? Аз си спомням само за “безопасните запалки”. Друго някой да се сеща?

Също така и лейди Кристалина влачи тежкия рейтинг, благодарение на…. допълнете празното място, защото аз не се сещам с какво.

Същевременно за други евродепутати, които наистина са свършили нещо, нищо не се знае. Като например Антония Първанова, която от както е там се застъпва за правата на потребителите на Интернет, против тоталното следене и за човешките права. Включително и пред Барак Обама. Нищо, че не е европеец.

Това, дараги ми електорат би трябвало да те вълнува, а не запалките. Защото далече не става въпрос, да си точиш порно на далавера…

Майната му.

Трябва да се откажа от лошия навик, да гледам телевизия. Или поне други канали освен Дискавъри, НГ и Хистори.

Тая пък сутрин една леля, психарка.. тъй де, психоложка “обясняваше” вреди ли смяната на зимно и лятно време. В крайна сметка нищо не успя да обясни, но изкърти де що фаянс имаше с умозрението, че смяната на времето “е едно затруднение, което би могло да се премахне, излишно е, но от друга страна не можем да си спестим всички трудности в живота, може би е по-здраво да намерим начини да се справяме с нещата”…

Ама чакай сега! Тая галимация, за какво е, защото е полезна, или с цел да ни създава трудности!? Сещам се за Радой Ралин: “… това са грешки на растежа, без трудности ще се изнежите”

Мдаа, нищо ново под слънцето. За справка – виж по-горе.

Аман от таланти, умници и всякаква сган от тарикати!
Поздрав, ваш’та мама:

*Това въобще не е заглавието на блога на Bia! Гледай, колко съм го изкилиферчил!

5 thoughts on “И злобни, и дневни (а може и нощни) *

  1. georgi

    Това да се откажем от TV го подкрепян с 2 ръце. Писна ми всяка вечер новини, облъчване и простотии. Ама ей на, жена ми е трябва с политика, неможе с лошо. Иначе бих я “наказал” с кабела щото само „безопасните запалки“ виждаме и в тях вярваме …

  2. Огнян

    “Трябва да се откажа от лошия навик, да гледам телевизия. Или поне други канали освен Дискавъри, НГ и Хистори.”
    Това е добра идея, която се опитвам да практикувам, но за съжаление Дискавъри също изпростя много – наблягат на предавания с взривяване или трошене на разни неща и водещи, които викат силно и често “Wooooow” (подобно на нашите дебилни водещи в БГ, според които да водиш шоу означава през цялото време да викаш като пъдар).

  3. joe Post author

    @georgi – добре, че моята не гледа сериали 😀 Иначе знам от приятели, какъв е ужас, потече ли сапунката 😀

    @Огнян – вярно, че Дискавъри няма почти нищо общо с Дискавъри от преди 10-ина години 🙁

    Експлорър е добра телевизия, ама моята кабеларка не го предлага.

  4. Amelie

    Усмивка ей така просто: заради думите ти, заради моите премълчавания и попържни наум и заради отдавнашното ми откритие, че Хистъри ме прави по-добра и по-мислеща, каквато със сигурност не съм при гледане на българските телевизии.
    Поздрави! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *