Волга, Волга, мать родная

Не, няма да пеем руски песни.
Става въпрос за поредната изцепка на Петър Волгин:
тук във фейсбук

Бае ви Волгин винаги се е червенеел, въпреки че понякога има точни попадения и говори умно.
Но тоя път прекали с червената боя.

Цитирам: “Идеята да бъдат тормозени министри и депутати по къщите им няма нищо общо с гражданското участие. Тя изглежда така сякаш е измислена в някоя нацистка щаб-квартира и е реализирана от щурмоваци с кафяви ризи. Никога не съм вярвал, че бивши телевизионни говорителки, пи арки с няколко грама мозък и крайнодесни блогъри могат да измислят нещо смислено.”

Интересно, комунисти и фашисти много обичат да си прехвърлят топката едни на други, нищо че в същността си са еднакви.

Иначе, съгласен съм, че не е добра идея да се вдига джабала пред домовете на хората. И не защото, някой путат щяла да го заболи главичката. Ако ще и панкреаса да го боли. Все ми е тая. Лошото е, че по такъв начин бива тормозени много други хора, които не са виновни, че са комшии на въпросния гнусен екземпляр. За това, тази тактика е неправилна и трябва да спре.

А другарите да си вземат комуно-фашизма в Белене и да си мълчат, ако обичат, че бактън от тях!

Иначе под премъдростите на другаря Волгин се мъдрят коментари, защо протестиращите, не били протестирали пред олигарсите, а пред дупетатите.
Ами първо, пред кои олигарси точно, предлагате мили другари, да протестираме?

И второ, за какво да протестираме пред даден олигарх? Че има пари и плаща на политиците да му правят далаверите? Опааа, значи пак до политиците стигнахме. Те вземат парите и те мърсуват с тях. Ако бяха една идея по-малко лакоми, нямаше да се стигне до днешните протести. Та протестите са с точния адресат. Сори другари комунисти, ама няма да се измъкнете толкова лесно. Да не говорим, олигарсите с чии пари и протекции станаха олигарси, че ще стане много дебела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *