Сбогом Каварна. Да живее “Каварна Рок Фест”

Уви – последният ми пост за каварненския фест се оказва наистина последен. Поне за неизвестно колко дълъг период.

Тенденцията, новата кметица да руши традициите, продължили повече от десетилетие достигна тавана си. След новогодишния рок концерт и след отмяната на “Джулая” на Камен бряг, стана ясно че и най-голямото събитие – самият рок фест няма да се състои. Или поне няма да бъде в Каварна.

Поводът, другарката кметица да съсипе традицията е нелеп – както тя сама казва в прав текст, без даже да помисли, в каква глупава светлина се представя е, че понеже организаторите искали Цонко Цонев “да бъде част от провеждането на рок фестивала”. Нещо, което всеки разумен човек ще сметне, че е напълно в реда на нещата. Не, участието на г-н Цонев в организацията на феста не само е редно, то е задължително.

Явно, комплексите на другарката Ставрева спрямо г-н Цонев са толкова силни, че тя иска да го отстрани тотално, от участие в организация на създадения от него фестивал!
Разбира се, със сигурност става въпрос и за пари. Кметицата не иска г-н Цонев да спечели от феста, по неясни причини. Може би тя иска парите, които биха влезли в джоба на бившия кмет да отидат за общината? Едва ли. След като знаем, че първото мероприятие което другарката Ставрева проведе бе да си повиши заплатата, можем да се сетим, защо ѝ се зловидят парите, които г-н Цонев би взел от феста.

Разбира се “логиката” на другарката е слаба. Г-н Цонев е доказал, че има необходимият опит и връзки, за да създаде добър фест. С негово участие приходите и за общината биха били по-големи. Но няма смисъл да преразказваме приказката за Вуте и за “българската работа”.

Жалко, че една чудесна традиция бе унищожена от глупост, завист и злоба. Може би след време традицията ще се възроди? Харесвахме тия места. И Каварна, и околностите са чудесни, но без магнита на феста да ни тегли натам, едва ли скоро ще ги посетим отново.

Може би някога отново околностите на Каварна ще се напълнят с черни фанелки с ярки надписи, с палатки и с мотори и нощите ще бъдат огласявани от здрава музика. Сега чакаме да научим новата място на фестивала.
Аз твърдо съм решил да използвам билета си:
kavarna-bilet-2016
където и да бъде фестът!
А може пък всичко да бъде за добро – като резултат по-късно да има два страхотни феста!

2 thoughts on “Сбогом Каварна. Да живее “Каварна Рок Фест”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *