Последни коментари

Ratio
Страницата на хумориста Весел Цанков

Книголандия

Книголандия

Ще ги стигнем, ама друг път

гъската ЛилиТова е паметник на гъска. Намира се във Виена. Това не е паметник на незнайната гъска, спасила Виена по примера на нейните римски прабаби. Това е гъската Лили. Лили обичала да си полягва на трамвайната линия. Съответно ватманите спирали трамваите и премествали Лили на безопасно място. После ѝ направили паметник. Явно хората са се били привързали към нея, макар че логично е да я мразят, понеже реално е бавела трамвая.

Моят инструктор по кормуване разказваше за един нашенски герой, подвизавал се по същото време, когато е живяла Лили. За нейно щастие – на българска територия. Въпросният горд селски труженик обичал с трактора си да гази гъски. “Най обичам, като мина през гъската, да гръмне” – споделял той тънкостите на хобито си.

45 години по-късно, не виждам разлика в манталитета на редовия жител на нашия участък от Земната кора, наричащ се все още България.
Та ще ги стигнем викате…

3 comments to Ще ги стигнем, ама друг път

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud