Зарин, зоман, табун… и табуни празноглави магарета

Според пилот от “военните въздушни сили” – цитирам оригиналния правопис, няма covid-19, а ни пръскат с… с разни работи.
Като “доказателство” разбира се се цитират снимки на конденз от реактивни самолети, а често само перести облаци, които на конспиративните умове изглеждат като “химически следи”.

Освен въпросния “пилот”, разбира се има и по-достоверни източници. Ежедневно “изтичащи” доклади на НАСА, които потвърждават конспирацията.
Не познавам пилота от “военните въздушни сили”, но виж, Наса я знам. Кака ви Наса от Женския пазар. И друг път сме я споменавали.
Тя ежедневно громи тайните общества и Бил Гей, Вождът на масоните, както Главният рептил на Вселената постоянно ровят из социалните мрежи, дебнейки за новоизтекъл неин доклад, за да могат овреме да заметат следите под миндера и да се направят на нелукояли.

И преди съм писал за “химическите следи”. Ето още малко.

Така че сега няма да се спирам на въпросите за конденза – нещо което се учи в началния курс в училище, нито за вида облаци – това се споменава в уроците по география в средния курс.

Сега ще разгледам някои конкретни конспирации.
Един от изтеклите доклади на кака ви Наса гласеше, че нямало вирус, а от самолетите ръсели … зарин… М,да, не повече, не по-малко, а баш зарин, който предизвиквал признаци на задушаване. Тази конспирация не трая дълго. Явно на доста хора спомените от казармата, или от Началното военно обучение са изплували и те са подсетили конспираторите, че заринът е нервнопаралитичен, а не задушлив газ.

След това бяха някакви бактерии, които падали като сняг от самолетите. Не знам, защо конспираторите предпочитат бактериите пред вирусите. Явно защото противоречат на официалната информация.

Новата конспирация обаче е, че ни ръсят с литий. А литият, еди какво си. Задушава един вид.
Ся, такива въпроси, като в тези времена на нарастващо търсене на литий за батерии, особено с развитието на електромобилите, как някой изкупува огромни количества от дефицитния елемент за да го ръси ей така, как успява да събере милиони, а може би милиарди тонове, за да наръси целия свят, как успява да го прави тайно (е, не съвсем, кака Наса го е хванала де) и де ще му излезе сметката, ще може ли да си покрие разходите с печалбата от лекарства и ваксини, разбирам че това са въпроси, които са много под нивото на конспираторите и те основателно не си ги задават.

Обаче едни други въпросчета има, които би трябвало да заинтересуват и най-убедения конспиратор.

Първо – добре, пръскат с каквото ви харесва. Зарин, литий, криптонит или нещо си там.
Знаем, че при децата опасните дози са много по-малки отколкото при възрастните. Така че, логично е, децата първи да пострадат.
От преки наблюдения се вижда, че не е така.

Второ – някои хора оздравяват. Даже развиват имунитет. Отровите обаче действат на болните много по-силно, отколкото на здравите. Логично, вече отровен човек, не би имал шанс да се оправи, след като “пръскането” не спира.

Трето – кумулативният ефект, благодарение на който при такова пръскане, вече не би трябвало да има здрави. Да, ама хора, които са изолирани не се разболяват, както и определен процент такива, които не са възприемчиви към вируса. За всеки вирус има процент хора, които са невъзприемчиви към него, така е и със SARS-CoV-2, като процентът такива хора е съизмерим, както с другите вируси.

Да, трябва съвсем малко да помисли човек, за да види, колко безсмислени са конспиративните “теории”. Защо обаче даже и интелигентни хора им се вързват? Не съм психолог. Да оставим въпроса на специалистите. Все пак мисля си, че може би чувството, че си от някаква “просветена” група и “знаеш” нещо, което не е достояние на “простолюдието” изкушава толкова силно, че заглушава здравия разум, колкото и той да се опитва да повишава тон и да тропа с крак, в нещастен опит да привлече вниманието към себе си.

Конспиративните “теории” са едно от нещата, които понасям най-трудно заради крещящото им противоречие с логиката, здравия разум и още повече – с научните факти. Знаем, че това, което ни изглежда логично, може да се окаже ненаучно, но в “теорията на конспирацията” логика, разум и наука заедно са изхвърлени далеч зад борда. Но все пак днес се натъкнах на нещо, което ме развесели. Конспиратори са поставили моята “приятелка” Грета ТуТу… добре де, Тунберг и нейният “архивраг” Тръмп в една лодка. Мда. Двамата, Били Гей и още тоз-оня са се събрали в Давос, за да гласят нов световен ред. Да, даже и конспиралниците могат понякога да внесат полъх ведро настроение.

Да завърша с нещо по-оптимистично.

Бил Гейтс (този път за Гейтс става въпрос 😉 ) е казал, че до 3 години ще има нова пандемия, но Човечеството ще е по-подготвено за нея.
Искрено се надявам да е прав. Да е прав, че Човечеството ще е подготвено, разбира се, макар като гледам как лидерите и голяма част от населението реагират на сегашната не съм оптимист.
А че ще има пандемия е неизбежно. Поради унищожаването на дивите площи все повече диви животни идват по-близо до хората и чрез контактите с домашни животни, както и директно нови заболявания си намират нови гостоприемници. Поради безогледното използване на антибиотици, бактериите стават резистентни и позабавени болести се връщат. Така че пандемии ще има, независимо след 3, 5 или 10 години, дано само разумът да надделее и хората да се обединят в подготовка срещу тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *