Пустите му ‘акери!

Преди малко чух по Националното радио, как опитът за онлайн регистрация на желаещите да запишат децата си в детска градина и ясли се е провалил с гръм и трясък.

И естествено – виновни пак са “хакерите”!

Представям си Злият Хакер. Седи сам в тъмното мазе, лицето му, осветено само от светлината на монитора очертава зловещ профил.

Страховита идея вдъхновява злодея! Жестока усмивка разкрива разкривените му зъби. От възбуда, лигите му покапват по клавиатурата.

ДА! Ще хакне системата за записване в детските градини. Така бедните дечица ще трябва да си седят по домовете. Татковците и майките няма да могат да ходят на работа по тая причина и ще бъдат уволнени. В резултат дечицата ще измрат от глад, щото няма да има парички за хляб!

Злият Хакер вдига като пианист ръце, готови да изстрелят разрушителния код по оптичните кабели…

А сега сериозно.
Първо – научете най-после какво значи хакер бе, малоумни кретени!

Ясно е, че сайт, който дълго е рекламиран, има вероятност да бъде подложен на DoS атаки и опити за взлом от келеши, Script_kiddie-та и тем подобни.

Знае се, че на добра DoS атака трудно устояват и големи сайтове. За това, когато се подготвя такъв сайт и то на държавно ниво трябва да се говори с доставчиците на Интернет за да могат такива неща да бъдат отрязвани още на входа на мрежата, а по възможност даже на изхода от където тръгват. Ясно че трябва достатъчно хора да следят за подобни събития.

Въпросът е, дали “хакерите” имат нещо общо със срива. В нетинфо пише че сайтът е бил предвиден за 3500 едновременни посещения. По радиото завишиха това число на 5000.

Не знам, кой е изчислил че това е достатъчно. Дали 5000 души са всички, които чакат да запишат децата си в детски заведения? Вижда ми се малко. Даже да е “изчислено” че 5000 души от желаещите имат интернет, ясно е че и другите ще опитат да намерят достъп. Освен това, реално е да се очаква броят на опитващите да се регистрират да е поне двоен, защото много родители ще опитат и двамата да направят регистрация, в случй, че единият не успее. Някои може да ангажират и роднини и познати.

Каквато и да е причината за фиаското, ясно е, че опитът да се накарат родителите да се съревновават за по-бърз достъп до някакъв сайт може да е удачен за някои състезания, но когато става въпрос за записване на децата в детски заведения е меко казано слабоумен.

5 thoughts on “Пустите му ‘акери!

  1. soulfreezer

    Е то баси откритието е тва?Че в тая държава всеки гледа да си свърши работата колкото да си земе заплатата.Па на кой ми дреме,че децата не можели да се запишат.Техен проблем.И като стане резила се търсят виновници,кършат се ръце и се опищява орталъка с разни мелодрами…ей тва е докат не си седнат сички на задниците оправия нема да има.

  2. joe Post author

    Там е работата, че даже и ръце не се кършат.
    Обвиняват се времето, хакерите, филанкишията и работата е наред.

    В случая директно са били спирани мрежи от частни IP-та, които са били обявявани за “хакери”, защото от едно публично IP са идвали много заявки. Така много хора директно са били лишени от възможност за регистрация и едновременно с това набедени за “престъпници”

  3. soulfreezer

    Ми то най-удобно е да фанеш да обвиниш някой,да си измиеш ръчичките с него и после кат те питат да каеш”е те оня ми сра у гащите”…ко да си говорим….no comment no culture no guts….

  4. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Blog Archive » Не на подслушването

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *