Ще си запаля огън на брега…

мангалГолям шум се вдигна тия дини, ама не край Босфора, а у нашенско.
Поводът – скандал с едни мангали, който беше леко позаглушен от другия, огромен скандал с дюнерите… ( Но за тях няма да говоря, темата е прекалено тъжна и не виждам, какво мога да добавя към всичко казано до сега.)

По конкретно – файлът на президеnтския сайт с колоритното многоезично наименование: NationalStrategyIntegrateMangali.pdf

Оплюха ги хората с мангалите, а аз си мисля незаслужено!
Кой е казал, че става въпрос за етнически проблеми? Ми съставителят на документа може да е имал предвид интеграцията на мангалите в европейската действителност, наред с камината и барбекюто, което въпреки завързаното му име си е на практика мангал със скара отгоре.

И правилно. Наред с луканката, ракията и шопската салата трябва да се интегрират и мангалите, като не се спира до там, а се продължи и с кварталните огнища.

Човек няма как да не почуства национална гордост, ако разхождайки се из Виена, Париж или Лондон види бодро къкрещи котли със зимнина, качени върху тухли четворки над уютно димящи огнища. Да се научат задръстените европейци, как се живее! Остава да се интегрират и сланинката, пачата и други национални гордости и светът (или поне Европа) ще стане като роден дом.

Така че, дерзайте другари с процеса на интеграцията!

А то всъщност грешката е вярна, чиновникът писал документа е имал предвид баш каквото трябва (или по-точно не трябва), ама карай. Не е лошо, човек да си помечтае за интегрирана Европа…
:p

снимка – уикипедия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *