Воля вселенной

Мне, не съм си сменил нито езика, нито гражданството. Просто се присетих за това детско юношеско филмче от съветско време, когато прочетох за “Енергийното поле на Вселената и трансформацията на човешкото съзнание”.

Мдаа. Наскоро на работна среща с Христо, със събжект “фина настройка и калибриране на екзистенциалните параметри на Живота, Вселената и Всичко останало и органолептичен анализ на свойствата на тъмната бира” коментирахме непрекъснатото насаждане на паника и негативни емоции, на които хората са подложени отвсякъде. Аз предложих да организираме анти-конспиративна теория, нещо от сорта, че нещата отиват на добре и че на 12.12.2012 ще стане ептен добре. Естествено с цел, еднаква с тая на всички автори на конспиративни теории – печалба (на чест и слава разбира се, да не си помислихте нещо!).

Христо обаче попари ентусиазма ми, като ми напомни, че подобни теории битуват отдавна (Age of Aquarius). Демек, човек трябва да си избере, на кой влак да се качи, и да не мисли, а да чака. Апокалипсиса или Всемирното щастие, по желание.

Та в цитираната статия научаваме, че “2012 ще бъде годината, в която масово ще бъде приета една по-велика реалност”. Че започва нова златна епоха.

“В продължение на две години групи от близо седем хиляди човека се събират три пъти – и по време на тези срещи те успяват да намалят актовете на тероризъм по целия свят с феноменалните 72 %.”

Как са сметнати тия проценти? научно, естествено. И резултатите са публикувани в научни списания. Е, естествено такива не се цитират. Защо ли?

Изобщо, нÀуката е много полезна и много се търси. Само да е псевдо. А истинската– нея кучета я яли. Само я плюем, а си ползваме постиженията й. Така трябва!

Всъщност, да се събират 7000 души и да медитират е много добре. Иначе биха могли да се занимават с какви ли не други глупости. Ако успеят да привлекат и някой терорист или насилник към групата си, още по-добре, макар че не вярвам.

Нека си медитират хората. Само ме е яд, че и една свястна конспирация не мога да измисля – все някой ме преварва. Сигурно и църква ако река да си направя, ще се окаже, че вече някой е станал патриарх в нея, преди мене. Не ги научих аз конспирациите и шарлатаниите и това си е!

А иначе, цитираното филмче е много поучително. Ама конспираторите не го гледайте. Краят няма да ви хареса.

One thought on “Воля вселенной

  1. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Научен …изъм

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *